WordPress versie 3.6 is uit!

WordPress versie 3.6 is uit!

Vanaf 1 augustus is de laatste versie van WordPress genaamd ‘Oscar’ te downloaden. Oscar verwijst naar Oscar Peterson, de legendarische jazz pianist die overleed in 2007. De versie belooft een betere ondersteuning voor audio en video embedding van onder andere Spotify en Soundcloud.

Door gebruik te maken van de [tooltip title=”” content=”HTML5 (HyperText Markup Language 5) is de nieuwste, nog onafgewerkte versie van de HTML-standaard. Deze nieuwe taal zal de functionaliteit van zowel html en xhtml bevatten. Verder verbetert HTML5 ook de kleine foutjes van zijn voorganger en levert hij betere ondersteuning voor webapplicaties. De term HTML5 wordt ook gebruikt als marketingterm, waarbij naast HTML-versie 5 ook omliggende technieken zoals CSS3, JavaScript, XML, JSON en SVG meegenomen worden in de definitie. Bron: Wikipedia” type=”classic” ]HTML5[/tooltip] speler voor het afspelen van media is men niet meer afhankelijk van plugin of extensies van derden.

Verder is het gelijktijdig werken aan berichten gestroomlijnd met authorisaties en is het automatisch opslaan van berichten verbeterd: gelijktijdig op de server alswel in de browser-cache.

Last but not least: een verbeterd standaard thema Twenty Thirteen, een één-kolom, responsive thema geïnspireerd op moderne kunst.

Hieronder de HTML5 player (van You Tube) in actie met Oscar Peterson live;

Reacties zijn gesloten.