Easy Tooltip maakt het duidelijk

Easy Tooltip maakt het duidelijk

U kent het wel; u leest een pagina op een website met technische begrippen waardoor u het spoor bijster raakt. Of een artikel is zo lang  met uitleg die voor bekend is. Er wordt gesprongen van inhoud naar uitleg en weer terug zodat u de lust vergaat verder te lezen. Of u klikt op een hyperlink die u wegleidt van de site…

De oplossing is simpel, gebruik een [tooltip title=”” content=”In een grafische gebruikersomgeving is een tooltip een informatieve tekst die verschijnt wanneer de gebruiker de muisaanwijzer boven een object stilhoudt. Tooltips verschijnen bij items waar dat wenselijk kan zijn, bijvoorbeeld als toelichting of als extra informatie. Bron: Wkipedia” type=”classic” ]tooltip[/tooltip] bij termen en begrippen die uitleg behoeven. Lezers die de term begrijpen lezen verder, lezers die ‘vastlopen’ gaan met hun muis over de onderstreepte term en krijgen zo meer uitleg. In dit bericht is dat als voorbeeld de term: tooltip.

Sllew gebruikt de Easy Tooltip plugin bij WordPress; deze biedt de mogelijkheid afbeeldingen toe te voegen in de tooltip en de tekstballon kan worden opgemaakt om aan te sluiten bij de opmaak van de website.

Reacties zijn gesloten.